اسقف اعظم "آنگلیکان" انگلیس گفت: باید محدودیتهای ازدواج همجنسبازان در کلیسا برداشته شود چون زن و شوهرها دارای حق انتخاب بین ازدواج مدنی و مذهبی هستند، همجنس گرایان نباید ازاین حق محروم شوند.
به گزارش از روزنامه انگلیسی "دیلی تلگراف"، این اصلاحیه به زوج های همجنس باز اجازه خواهد داد که در کلیسا ازدواج کنند.
گروهی از روحاینون ارشد، درنامه ای به روزنامه تایمز نوشتند: زن و شوهرها دارای حق انتخاب بین ازدواج مدنی و مذهبی هستند درحالی که همجنس گرایان ازاین حق محرومند، و این امر منجر به گرفتن مهمترین حق افراد در برگزاری مهمترین وعده زندگی آنان (ازدواج) است.
این اصلاحیه موجب ایجاد فشار در کلیساهای مذهبی برای گرفتن آزادیهای بیشتر در برخی روابط جنسی خواهد شد. کلیسای انگلستان همچنان در صدد حفظ حق ممنوعیت رسمی ازدواج همجنسبازان است، اما در صورت برداشته شدن منع قانونی، این موضوع توسط برخی از روحانیون نادیده گرفته خواهد شد. کلیسای آنگلیکان که سومین کلیسای مسیحیان جهان است بدلیل ازدواج اسقفهای همجنسگرا در آستانه از هم پاشیدن قرار گرفته است.
نزاع بین دو جناح لیبرال و محافظهکار کلیسای انگلیس با ازدواج دو اسقف همجنس باز عضو این کلیسا بالا گرفت. این دو، نخستین زوج همجنس گرای کلیسای انگلیس هستند. پلیس انگلیس پس از اینکه "جین رابینسون" اسقف با "مارک اندرو" دوست و همکارش در ایالت نیوهمپشایر آمریکا ازدواج کرد، کار سختی را برای محافظت از این دو عهدهدار شد.
این در حالی است که تاریخ ازدواج این دو نفر که نخستین ازدواج همجنس گرایان در کلیسای این کشور است به دلیل احتمال حمله، نامعلوم بود.
اگرچه رابینسون پس از رسمی شدن ازدواجش با دوست خود، بدون ابراز پشیمانی گفت از این کار خود شرمنده نیست اما اقدام وی ضربه سنگینی برای کلیسای انگلیکان است.
اکنون کلیسای دولتی انگلیس در مواجه با نخستین ازدواج رسمی همجنس گرایانه یک اسقف در آستانه دو پارگی قرار گرفته است.
رابینسون با حضور در نیوهمپشایر حتی با طرفداری از باراک اوباما خواستار توجه بیشتر دولت آمریکا به همجنس گرایان شد و بهعنوان یک واعظ سخنور، پیگیری امور همجنس گرایان را برنامه اصلی ماموریت خود نامید.
وی سال گذشته در روزنامه "تایمز" نوشت: کلیسای انگلیس بدون کشیشهای همجنس گرا بسته میشود.
در پاسخ به این سخنان و حمایت از رابینسون نیز دو کشیش همجنس باز دیگر این کلیسا روز یکشنبه گذشته رسما در قدیمیترین کلیسای لندن ازدواج کردند.
با این حال هزاران تن از مخالفان این اقدام بیشرمانه روحانیون مسیحی، کلیسای انگلیس و آمریکا را زیر سوال برده و آنان را به باد انتقاد گرفتند.
همچنین کلیساهای دیگر کشورها مانند کلیسای ملی آفریقا رابینسون را فاقد صلاحیت برای مقام اسقفی دانستند. بدنبال آن او از تمام کشورهای جهان نامههای تنفرآمیز مسیحیان را دریافت کرد.
کلیسای انگلیکان برای نخستین بار نیست که شکاف و دو دستگی را تجربه میکند. این جریان از قرن گذشته و از کلیسای آمریکا به این کشور راه یافته و در وقوع آن مسیر اشراف سالاری موجود در این کلیسا نیز بیتاثیر نبوده است.
در قرن 19و در جریان جنگهای داخلی اروپا، در حالیکه این موضوع موجب شکاف در کلیساهای دیگر شد، کلیسای انگلیس بهعنوان تنها کلیسای پروتستان رای به ممنوعیت بردهداری داد. با این حال اعضایی از کلیسای آنگلیکان که مخالف این تصمیم بودند جناحی را تشکیل دادند که در دهه 70میلادی به طرفداری از جنبشهای مردمی پرداخت. نخستین اقدام این کلیسا جانبداری از حق زنان در انتخاب به مقام اسقفی بود که در سال 1989عملی شد. با بدعتهای دیگری که در کلیسای آمریکا صورت گرفت راه برای برداشتن موانع هموار شد. پس از سمینار اسقفها موسوم به "لمبت" در آمریکا دیگر همجنس گرا بودن یک تابو نبود.
کلیسا زندگی همجنس بازان را بصورت قانونی تایید کرد. جریانی که در کلیسای انگلیکان و با پیروی از کلیسای آمریکا آغاز شد، امروز شدیدتر شده است. در سالهای اخیر این کلیسا برای همسویی با کلیسای آمریکا نهایت تلاش خود را به کار گرفته است.
امروز ازدواج یک اسقف از این کلیسا با همجنس خود نه تنها غیرقانونی نیست بلکه باید از آن دفاع هم کرد و این با تفکرات محافظه کارانه کلیسای دولتی انگلیس در تناقض است.
تمایلات لیبرال در کلیسای انگلیس که با ازدواج رسمی رابینسون شدت بیشتری یافته این کلیسای دولتی را در آستانه دوپارگی قرار داده و گمان می رود با ادامه این روند انگلیس نیز به سرنوشت آمریکا دچار شود.